top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Omer Vanderghinste - Omer

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020

Vanderghinste | Bellegem, België | Blond bier | 8% vol | Hops score 7.5/10




brouwerij Omer Vanderghinste

herkomst Bellegem, België

kleur Blond bier

stijl Sterk blond bier

alcohol 8% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


Licht goudgeel van kleur en stevig wit schuim, fruitigheid door de gistingsaroma's, waaronder bananen en ook een licht kruidige toets. Heel romig en zacht van textuur met de hopbitterheid die er heel mooi in verwerkt zit.


extra informatie

Een bier gebrouwen door Omer Vanderghinste uit Bellegem, nabij Kortrijk.


De geschiedenis gaat al terug tot maar liefst 1892, toen Omer Vanderghinste zijn eerste vaten Ouden Tripel, wat we nu kennen als de Vanderghinste roodbruin, uit de brouwerij liet rollen en met paard en kar verdeelde.


Nog steeds staat er een Omer Vanderghinste aan het stuur, een voortdurende traditie die nog steeds niet gebroken werd. De reden hiervan was eigenlijk omdat ze dan geen nieuwe glas in loodramen moesten laten plaatste in al hun cafés, waar zuinig zijn al niet goed voor is..


Het is trouwens een van de weinige brouwerijen die alle gistingsstijlen maakt onder 1 dak, nl. lage gisting (Bockorpils), hoge gisting (Omer en Lefort), gemengde gisting (roodbruin) en spontane gisting (lambiekbieren als basis voor de roodbruin en de cuvée des Jacobins).


Een van hun hoge gistingsbieren is dus hun Omer, een stevig maar nog doordrinkbaar blond bier van 8% vol, om van te genieten dus.

foodpairing

Drink een heerlijke Omer gewoon zo onder vrienden of op terras maar even goed bij zachte abdijkazen, kabeljauw of lichte kipgerechten met een zachte currysaus








11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page