top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

De Laatste drinker - Ne Veurvechter


brouwerij De Laatste Drinker (Biermerk)

herkomst Gent, België

kleur Blond bier

stijl Sterk blond bier

alcohol 8.5% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


Een donkerblonde, eerder bijna amberkleurig sterk bier. Aroma's van mouten, dan voornamelijk caramelmout en zoet fruit zoals abrikozen en een vleugje muskaat door de gebruikte Amerikaanse hop. Heel romig qua textuur in de aanzet met een lichtzoete indruk, De hopbitterheid is mooi gebalanceerd en blijft ook hangen in de afdronk dat op zich niet zo fruitig is.


extra informatie

De Laatste Drinker is een biermerk dat enkele jaren geleden ontstaan is uit een passie en interesse vanuit de studies (en natuurlijk ook de liefde voor goed bier) van Jerome Eggen.


Als student milieutechnologie spitste hij zich toe op industrieel waterverbruik, en dan vooral in de levensmiddelensector. Na de vakken bierchemie en bierbiologie rolde hij binnen in een brouwerij in Utrecht. Na een Australische omzwerving als wijnmaker in Australië kriebelde het toch om terug aan het brouwen te gaan en zo ontstond 'De Laatste Drinker'.


De naam van de brouwerij komt van de titel van een boek genaamd 'De Laatste Roker' van W.F. Hermans.


Er worden een drietal vaste bieren gemaakt, namelijk de Veurvechter, Dukus Bear en Dog Star maar ook een paar tijdelijke en beperkte bieren waar een extra touch aan gegeven wordt.


Jerome beschikt nog niet over een eigen installatie maar hij brouwt alles zelf bij bevriende brouwerijen zoals De Wilde Brouwers en brouwerij Broers.


foodpairing


Een zwaar blond bier als dit geniet je best bij een iets steviger gerecht zoals een forel op de barbecue of zalm op de grill met een romige kruidige saus

11 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page