top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Brasserie de la Senne - Brussels Calling

Bijgewerkt op: 12 dec. 2020



brouwerij Brasserie de la Senne

herkomst Brussel, België

kleur Blond bier

stijl IPA

alcohol 6.5% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


Het is een raszuivere ipa, heel fruitig met citrus en steenfruit, licht bloemig maar ook een hint van kruidigheid door de hop. Heel bitter maar tegelijk sappig en verfrissend van smaak. Het bier is goed gebalanceerd.


extra informatie


De brouwerij is een van de eerste om de revival van bier brouwen in de stad in gang te steken en enkel te werken met verse producten waar ze hun afkomst perfect van kennen.


Sinds 2003 brouwen vrienden Yvan de Baets en Bernard Leboucq samen hun ambachtelijke bieren, eerst in het oude opslaggebouw van geuzestekerij Moriau dat een paar jaar later al te klein bleek. Na nog enkele jaren bij bevriende brouwers te brouwen konden ze dan uiteindelijk hun droom verwezenlijken en een eigen, 100% Brusselse brouwerij starten in 2010.


Het zijn vooral lichtere bieren en bieren met een hoog gehalte aan bitter die ze brouwen, omdat ze die het lekkerste vinden en de Brussels Calling is daar geen uitzondering op.

foodpairing

Een lichtere ipa als deze kan perfect bij kip met rijst en currysaus of een andere kruidige en niet te vette visbereiding






8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page