top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Brussels Beer Project - Jungle Joy

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020




brouwerij Brussels Beer Project

herkomst Brussel, België

kleur Blond bier

stijl Blond fruitbier

alcohol 6.6% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


Het bier is goudblond van kleur, met een stevige schuimkraag. De geur van mango en passievrucht komt mooi naar boven maar vormt ook een perfect samenspel met de kruidigheid van de hop en gist, alsook met de mout. Een aangenaam boeket dus.


De smaak is lichtbitter door de hop maar heel verfrissend door het zure van het fruit, heel sappig en verfrissend. Het geheel blijft vrij lang hangen.


extra informatie


Brussels beer project is in het Belgisch bierlandschap ondertussen heel goed gekend en ook ver daarbuiten.


Het project ontstond ergens rond of voor 2013, toen Olivier en Sebastien elkaar leerden kennen tijdens hun studies in Ontario Canada. Beiden hadden een voorliefde voor heerlijke drank en voeding. Wat ze nog deelden was de drang naar ondernemen.


Voeg je beide factoren samen dan krijg je dit, een hippe en innovatieve brouwerij, als resultaat. Natuurlijk gaat dit alles niet zonder geld, véél geld.


Daarom startten ze een crowdfunding op onder het motto beer for life, in ruil voor financiële steun krijg je om de 2 maand 12 bieren. Samen met hulp van de bank konden ze hun succesverhaal uitbouwen. Een deel van het bier wordt gebrouwen in Brussel, in de Antoine Dansaertlaan, open voor bezoek en meer dan de moeite waard (zelf al bezocht). Verschillende bieren zijn daar op vat te verkrijgen.


Ze maken een 7-tal All Star bieren, dat steeds te verkrijgen zijn, de Jungle Joy is daar 1 van. Daarnaast maken ze jaarlijks een leger aan pop-up bieren, elke maand een nieuw en ook nog een reeks bieren die op vat gerijpt zijn. Je raakt dus nooit uitgeproefd!


Dit jaar openen ze trouwens hun grote nieuwe brouwerij in Anderlecht want het oorspronkelijke gebouw is ondertussen veel te klein geworden, hierdoor gaan ze ook minder brouwwerk moeten uitbesteden zoals ze vaak deden bij Anders in Halen.


Als je ooit eens in Parijs bent of Tokyo, zelfs daar kan je hen gaan bezoeken. Ondertussen hebben ze ook daar al taprooms geopend, nog een bewijs van hun ondernemerschap.


Deze Jungle Joy is een blond bier met pale ale, munich, pils, vienna en caramout gemaakt. Hersbrucker, Magnum en Mosaichop zorgt voor de kruidige citrustoets. Dit alles is gemengd met sap van mango en passievruchten om zo aan die heerlijke tropische smaak te komen.


foodpairing


Een echte aanrader voor in de zomer bij gamba's uit de oven met een salsa van mango en wat tomaatjes.

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page