top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

BEVOG - The Haze out of Space

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020



brouwerij BEVOG

herkomst Oostenrijk

kleur Blond bier

stijl Hazy IPA

alcohol 6.5% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


De kleur is bijna goudgeel en heel wazig. In het aroma is het eerder een explosie.. Abrikoos, ananas, passievrucht, mango, wat hars van de hop.. In de smaak komt het bier eerst heel fruitig over maar dan plots komt de bitter op, in het begin zachtjes maar dan merk je dat het echt astringent wordt, onaangenaam bitter, zo een wrang kantje dat stoort. Waarschijnlijk afkomstig van de doorgedreven drooghopping. Het geheel is wel heel sappig en verfrissend, maar om toch nog een puntje aan te halen, er zit iets van een vleugje alcohol op het einde.


extra informatie


In Oostenrijk hebben ze tegenwoordig al enkele craftbrouwerijen die de meest moderne en uiteenlopende bieren presenteren. Sinds 2013 is BEVOG een van deze brouwerijen,


Vasja Golar is de oprichter van de brouwerij, met de mening zoals vele beginnende brouwers hebben, dat alle bieren die in hun land te monotoon zijn en het idee hebben zelf beter te kunnen doen.


Na 8 jaar tijd hadden ze al een 3-tal lijnen van bieren, elk met heel uiteenlopende smaken en stijlen, die ze telkens naar eigen hand zetten. Naast de Paperbag serie en de year round serie hebben ze ook de "Who Cares" serie, de meer experimentele bieren.


Het is uit deze laatste dat de 'Haze out of Space' afkomstig is, een DDH Hazy IPA, en dan hoor je het waarschijnlijk donderen in Keulen. Het is een bierstijl die vooral over de grote plas heel gekend is en bij de bier'nerds' zeg maar. De afkorting staat voor Double Dry Hopped Hazy Indian Pale Ale, zo dat staat getypt.


Het bier is na de gisting dus 2 maal gedrooghopt, dat is het kort toevoegen van aromahop om zo enorm veel aroma te geven aan het bier. De hazy komt van het feit dat het een heel wazig bier is, afkomstig van de gistsoort die gebruikt is voor de 2e gisting op fles. In plaats van een kleefgist te gebruiken die samenblijft en quasi op de bodem kleeft, gebruiken ze een gist dat net zoals bij witbier meer vlokkerig is, vandaar dus de troebel.

En ipa staat zoals anders voor een goed gehopt bleek bier.


foodpairing


Oosterse wok en sushi



7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page