top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Atrium - Onyx Amburana




brouwerij Atrium

herkomst Marche-en-Famenne, België

kleur Bruin bier

stijl Russian Imperial Stout, barrel aged

alcohol 11% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving

Een pikzwart bier met donkerbruin schuim. Heerlijke neus van gebrande mout, chocolade en koffie, maar dan eerder de krachtige, bitterzoete koffie samen met een vleugje vanille. In de smaak komt de hopbitterheid goed door maar door zijn vettige en rijke textuur zeker niet storend. Lange afdronk.

extra informatie

Atrium brengt moderne en frisse bieren vanuit het Waalse Marche-en-Famenne. Paula en Valéry leerden elkaar kennen in Brazilië toen ze beiden in de biersector werkten. De een is brouwer en zytholoog van opleiding met een marketingachtergrond, de ander brouwer en gegradueerd in businessmanagement. Wat kan je dan anders doen dan samen in een brouwerij rollen? Juist ja..


Hun droom kwam uit toen ze in België aankwamen en ze zijn ondertussen al een gekende waarde geworden in de craftbierwereld. Ze maken een ruim scala aan bieren in allerlei stijlen, maar steeds bieren die ze zelf graag drinken.


De Onyx Amburana is hun Onyx-bier -een russian imperial stout met maar liefst 15 graansoorten gemakt- dat gerijpt heeft op Braziliaanse eiken vaten. Dat geeft die rijke smaak van vanille, hout, kokos en en kruiden zoals kaneel.


foodpairing

Geroosterd vlees met een zoetere saus, nagerechten met bittere chocolade, stoofpotten met wild. Pittige kazen

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page