top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

The White Hag Brewing Co. - Black boar

Bijgewerkt op: 12 dec. 2020



brouwerij The White Hag

herkomst Ierland

kleur Bruin bier

stijl Imperial Stout

alcohol 10.2% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


Haver zorgt bij stouts en andere bieren voor een vollere smaak en meer body en dat is duidelijk te merken. In de aroma"s merken we de typische donkere, gebrande mouten die steeds bij stout voorkomen, met wat sterk gebrande koffie en een latje chocolade lijkt er ook in te zijn gesmolten. Donker en zoet fruit is ook te ruiken op de achtergrond.


In de smaak proef je ook duidelijk het gebrande karakter maar evengoed de stevige bitter, maar niet storend. Door de haver is het geheel rond genoeg.


extra informatie


The White Hag is een moderne en innovatieve brouwerij uit Sligo, in het noorden van Ierland.


Het team van de brouwerij dat in 2013 is opgericht bestaat uit mensen uit allerlei landen en met verschillende achtergronden en dat maakt het net zo boeiend. Elk heeft zijn invloed. Ze maken steeds vernieuwende bieren maar gebaseerd op telkens authentieke stijlen.


De brouwerij is in de bierwereld zeker geen ongekende, vooral hun stouts en IPA's zijn gekend en sinds kort maken ze ook zure bieren van gemengde gisting en bieren met fruit. Zelf heb ik ze leren kennen via een bierpakket en dat was een aangename verrassing dus zijn we voor een nieuwe creatie van hen gegaan.


The Black Boar of everzwijn is een historisch en legendarisch dier in de geschiedenis van Ierland, een dier dat doodde en uiteindelijk gedood werd.

Dit bier zal je uiteraard nu niet doden, tenzij je er 8 na elkaar zou drinken.


Het gaat hier qua stijl om een imperial oatmeal stout. De imperial staat zoals u kan raden voor het feit dat het om een zwaar bier gaat, nl. 10.2% vol., en de oatmeal komt van het feit dat er een groot deel haver gebruikt is bij het brouwen.


foodpairing

Een stout als deze komt best tot zijn recht bij een stevig dessert met bittzere chocolade met een coulis van rood fruit.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page