top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Vleesmeester brewery - Black Pudding

Bijgewerkt op: 13 dec. 2020



brouwerij Vleesmeester/ Ghost brewing

herkomst Boechout, België/Denemarken

kleur Bruin bier

stijl Stout

alcohol 11 % vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


In de neus merken we een een rijk boeket, zoete vijgen en pruimen, veel gebrande mout, vanille, mokka en een hint van eik en whisky. Die laatste komen van het feit dat er een vleugje vanille is toegevoegd aan het bier en het bier nadien gerijpt heeft met eiken chips die geweekt werden in Four Roses bourbon.

De smaak is vrij hevig, mondvullend en nogal zoet maar de grote dosis hop die werd toegevoegd zorgt voor een prima tegengewicht en dat maakt het een stuk frisser.

De bourbon komt er mooi in door maar stoort zeker niet.

extra informatie

Vleesmeester kent zijn ontstaan zoals vele brouwerijen die kennen, namelijk 3 vrienden die graag bierfestivals afschuimen op zoek naar de lekkerste bieren. Tot ze op een bepaald moment denken van hé, ik wil en zal dat ook kunnen.


En zo geschiedde.. In 2010 kochten ze een home brewing kit en maakten er allerlei bieren mee. Ze nodigden vrienden uit om te proeven en de ene keer was de creatie al geslaagder dan de andere keer.


Omdat een hobby moutmolen nogal goed op een soort kleine vleesmolen lijkt, dacht iemand dat ze eerder vleesmeesters waren dan brouwers, en toen was de naam gekozen.


In 2014 kwam het eerste bier op de markt, de 'Hoogheid', gebrouwen voor een lokale metalband 'Your Highness' bij de voorstelling van hun nieuwe plaat.


De voorkeur gaat uit naar goed gehopte bieren en dat merken we ook in de Black Pudding (Engels voor bloedworst nvdr.) , een Russian Imperial Stout van 11% vol.


foodpairing


Een bier als deze drinkt je best eigenlijk bij een stevig nagerecht of in de herfst/winter bij een hazenrug met een saus met wat chocolade in en veenbessen. Reebok kan ook perfect.


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page