top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

De Laatste Drinker - Dukus Bear


brouwerij De Laatste drinker (biermerk)

herkomst Gent, België

kleur Bruin bier

stijl Imperial Porter

alcohol 9.5% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


Een heel donker bier, dik van textuur en een mooi stevig licht bruin schuim zoals een stout hoort te hebben. Een heel rijk boeket van koffie en chocolade met een vleugje vanille, donker fruit en een lichte, aangename kruidigheid. In de smaak een echte bom, lichtjes zoet, veel gebrande smaken van die koffie en chocolade, terug de vanille en het donker fruit en de hopbitter dat alles verfrissend en levendig houdt. Een echte aanrader


extra informatie

De Laatste Drinker is een biermerk dat enkele jaren geleden ontstaan is uit een passie en interesse vanuit de studies (en natuurlijk ook de liefde voor goed bier) van Jerome Eggen.


Als student milieutechnologie spitste hij zich toe op industrieel waterverbruik, en dan vooral in de levensmiddelensector. Na de vakken bierchemie en bierbiologie rolde hij binnen in een brouwerij in Utrecht. Na een Australische omzwerving als wijnmaker in Australië kriebelde het toch om terug aan het brouwen te gaan en zo ontstond 'De Laatste Drinker'.

De naam van de brouwerij komt van de titel van een boek genaamd 'De Laatste Roker' van W.F. Hermans.

Er worden een drietal vaste bieren gemaakt, namelijk de Veurvechter, Dukus Bear en Dog Star maar ook een paar tijdelijke en beperkte bieren waar een extra touch aan gegeven wordt.


Jerome beschikt nog niet over een eigen installatie maar hij brouwt alles zelf bij bevriende brouwerijen zoals De Wilde Brouwers en brouwerij Broers.


De Dukus Bear wordt gebrouwen met kardemom, cacaobonen en espresso samen met 4 moutsoorten en 3 hoppen om zo zijn levendig en rijk karakter te geven.


Verkrijgbaar bij Dranken Geers te Oostakker!


foodpairing


Chocolademoelleux, chocoladetaart, hertenstoofpotje.

15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page