top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

De Bebaarde Brouwer - Keizertamarin

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020



brouwerij Bebaarde brouwer/Ramses

herkomst Rotterdam, Nederland

kleur Amberkleurig bier

stijl IPA

alcohol 6.5% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


De hoptoetsen domineren overal, in de geur merken we dennenhout, exotisch fruit zoals abrikoos en perzik. met een laagje karamel overgoten.


In de smaak is het de hop ook menens, sterke bitter die om je oren vliegt, maar tegelijk toch nog iets zachts heeft. De mondaroma's zijn ook hier vooral het tropische en harsige die naar voor komen met de karamel. Een bier met ballen dat niet voor watjes is, dat is zeker.


Het koolzuur en het feit dat het bier toch maar 6,5 % vol is, zorg in samenspel met de hopbitter toch voor een aangename drinkbaarheid.. Als je van bitter houdt uiteraard!


extra informatie

De Bebaarde Brouwer is sinds 2014 het 'sideproject' van Etienne Vermeulen, de hoofdbrouwer van 'Kaapse Brouwers' uit Rotterdam.


Met deze bieren kan hij zich uitleven en iets meer experimenteren.


Deze Keizertamarin is daar een mooi voorbeeld van. Een northwest IPA is een sterk gehopte, harsige en heel bittere soort IPA en dat merk je. De naam komt van het feit dat de hopsoorten uit het noordwesten van de USA afkomstig zijn.


Het bier werd gebrouwen in samenwerking met brouwerij Ramses om het vijfjarig jubileum van de bebaarde brouwer te vieren.


Mocht je je trouwens afvragen wat in hemelsnaam een keizertamarin is (net zoals ik dat deed), het is een aap met een wel heel grappige snor en baard, zie maar op de foto hieronder. Vandaar dus ook het design van het etiket.



foodpairing


Roodbacteriekazen zoals Herve, Munster of Epoisses. Pittige Curries




6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page