top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Kompel - Ondergronds

Bijgewerkt op: 14 dec. 2020



brouwerij Kompel

herkomst Maasmechelen, België

kleur Bruin bier

stijl Dubbel

alcohol 6 % vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving


De gebrande mouten zorgen in het aroma voor de gerookte toets met een hint van brood en karamel. Als je een eerste slok neemt proef je het, heel licht en verfrissende structuur, voor mij persoonlijk te licht, de structuur van het bier valt een beetje weg, maar wat wel overblijft is de mouttoets en wat karamel.


extra informatie

Deze dubbel van brouwerij Kompel dat zijn ideeën en basis vindt in Maasmechelen wordt eigenlijk gebrouwen in de Proefbrouwerij in Lochristi, net als hun andere bieren.


Maar dat maakt natuurlijk niet dat de recepten niet 100% hun creatie en smaak zijn en ze waken over de kwaliteit van hun bier.


Het verhaal achter kompelbier is zoals het doet vermoeden, gebaseerd op de kompels of mijnwerkers waarvan er vele waren begin de 20e eeuw in Limburg.


Twee van de oprichters hebben Italiaanse roots, het is te zeggen, hun grootouders waren destijds een van de vele die uit Italië hier in de mijnen zijn komen werken. Vandaar hun inspiratie, om een ode te brengen aan hen.


De ondergronds is hun bruin bier, vrij licht met zijn 6% alc, gemaakt met licht gebrande mouten die hem zijn bruinrode kleur geven die niet niet meer doorschijnend is.


foodpairing


Drink dit bier bij een stukje abdijkaas, ze hebben trouwens zelfs hun eigen kaas.. of bij een goede steak maar niet met vettige saus



7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page