top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Stone Brewing - Stone Eagle

Bijgewerkt op: 12 dec. 2020

Poesiat/Morebeer/Stone | Nederland/USA | American Barley Wine | 11.5% vol |

HOPS Score 7.75/10


brouwerij Poesiat/Morebeer/Stone

herkomst Nederland/USA

kleur Bruin bier

stijl Barley wine

alcohol 11.5% vol.

gisting Hoge gisting


smaakbeschrijving

Aroma's van gedroogd en zoet fruit, een lichte kruidigheid door de hop en gebrande toetsen van mout. In de smaak komt het bier heel rijk en zoet over met ook dat gedroogd fruit maar stilaan komt toch die warme alcoholgloed wat er voor zorgt dat het toch wat uit balans geraakt,


extra informatie


De stijl van het bier heet 'Barley Wine' of gerstewijn. Is daar dan wijn aan toegevoegd? helemaal niet! deze heet zo omdat hij het alcoholvolume van een wijn heeft en dus een soort wijn van gerst genoemd wordt.


Het bier is er een ontstaan uit een intensieve samenwerking van 3! brouwerijen, 2 Nederlandse en 1 Amerikaanse. De samenwerking ontstond toen Peter van de Arend tijdens zijn trip naar de USA Greg Koch van Stone Brewing leerde kennen en goede vrienden werden.


Peter kreeg enige jaren het idee om de Beertemple op te richten, een Amerikaanse bierbar in Amsterdam genaamd Beertemple. Om 10 jaar feest in de bar te vieren besloten ze een bier te maken in samenwerking met dus Stone Brewing en Julian Alvarez Zarate van Poesiat ook uit Amsterdam.

foodpairing

Een bier als deze drink je best bij een stevig gemarineerd en gekruid vlees zoals bvb. ribben van op de barbecue of een goed gekruide côte à l'os.


3 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page