top of page
  • Foto van schrijverjoachim bauwens

Rodenbach & Dogfish - Vibrant P'Ocean

Bijgewerkt op: 12 dec. 2020



brouwerij Rodenbach en Dogfish Head

herkomst België/USA

kleur Bruin bier

stijl Kettle sour

alcohol 6% vol.

gisting Gemengde gisting


smaakbeschrijving


In de geur herken je nog wel de Rodenbach, maar dan gepimpt met een toets van vlierbloesem en ander rood fruit, citrus en die typische toets van melkzuur.


Heel verfrissende, lichte smaak. Sappig en goed doordrinkbaar met zelfs een zilte nasmaak, misschien wel door het zeezout.


extra informatie


Wie dacht dat Rodenbach zijn gamma enkel maar bestond uit hun klassieke West-Vlaams Roodbruin bier dat vaak in de stoverij gebruikt wordt is mis.


Voor dit bier zijn ze de samenwerking aangegaan met een bevriende brouwerij uit de USA, dit voor de eerste keer in zijn 200 jaar oude geschiedenis. Wanneer brouwerijen samenwerken maken werken ze normaliter een recept samen uit met van beiden verschillende ideeën in, maar hier is het niet zo gegaan.


Beide brouwerijen hebben elk een bier gemaakt een deze hebben ze gemengd om zo tot een perfect bier te komen, et voila!


Rodenbach heeft enkele vaten van zijn roodbruin bier dat 2 jaar op vaten heeft gerijpt opgestuurd naar Dogfish head, een lange reis van bijna 5500 km tot Milton, Delaware, USA. De brouwerij staat gekend om de beste zure bieren van de USA te maken, een hele eer. In de USA hebben de brouwers een bier gebrouwen op basis van pilsmout en gemoute tarwe, vlierbessen en -bloesem en fleur de sel uit België en dit dus gemengd tot een nieuw bier.


foodpairing


Bereidingen met haring of een ceviche van makreel


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Post: Blog2_Post
bottom of page